Kräftskiva på stekhäll
Det är tiden på året då vi samlas för att äta kräftor och avnjuta årets skörd från trädgården. Låt stekhällen bli ett naturligt inslag i kräftskivan - glöm inte att tillbehören är A och O!
Yakiniku på stekhäll
Yakiniku med sesam och gochujangmajonnäs Snabb600 g rostas eller magert ox innanlår ( fryst och lätt upptinad, lättare att skiva tunt då)
3/4 dl japansk soya
1 msk sesamolja
3-4 msk mirin
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 cm färsk ingefära ,riven
neutral rapsolja till stekning
rostade sesamfrö och 2 skivade salladslökar till topping
Gochujangmajonnäs
2 dl majonnäs
O,5 dl gräddfil eller tjock yoghurt
2 msk gochujangpasta ( koreansk chilipasta)
1 tsk tomatpure
Blanda ihop såsen och ställ svalt till servering .
Jasminris
Gochujangmajonnäs
Kimchi
Kokta vaxbönor eller brytbönor
Limeklyftor
Färsk koriander
• Skär köttet i så tunna skivor ni kan av det halvt upptinade köttet (som skav helt enkelt).
• Lägg köttet i en bunke och smaksätt med övriga ingredienser. Blanda runt och låt marinera under tiden ni tänder er stora stekhäll på altanen. Se till att stekhällen är ordentligt varm innan ni börjar.
• Ringla lite rapsolja på hällen och lägg på köttet. Stek hastigt ett par minuter så köttet får fin karamelliserad yta (detta går fort så var beredd att servera pannan på ett underlägg direkt på bordet).
• Toppa Yakinikun med sesamfrö och finskuren salladslök.
• Servera med ris, gochujangmajonnäs och valfria tillbehör.
TIPS: Bruk lokket
Ikke undervurder lokket når du lager mat på grillen. Et lokk reduserer tilberedningstiden og bidrar til å holde den varm. Men det åpner også for muligheter for andre typer matlaging som for eksempel gryter som skal putre litt lenger og mer. Vi har lokk som passer til de vanligste stekepannene våre. Du finner dem her: Link
38 komfyren
Den vakreste tiden på året i naturen er kanskje her, eller hva sier du? Vår minste stekepanne, som er 38 cm i diameter, er en fleksibel og lettere panne som er lett å ha med seg for å lage noe skikkelig godt over bålet når du er ute på dagstur eller en liten helgetur. I løpet av september deler vi våre topp 5 beste oppskriftstips for å lage mat på grillen ute i skog og mark på Instagram @hallmarksweden. Finn inspirasjonen der!