• Snabb leverans
  • Fri frakt över 499,-

Recepttips till skogen 

38 cm stekhäll

Årets kanske vackraste tid i naturen är här, eller vad säger du? Vår allra minsta stekhäll som är 38 cm är i diameter är en smidig och lättare häll som är enkel att bära med sig för att tillaga något riktigt gott över elden när du är ute på dagstur eller en kortare helgtur. Här hittar du våra topp 5 bästa recepttips att tillaga på stekhäll ute i skog och mark. Följ oss även på Instagram @hallmarksweden för mer inspiration till utematlagning! Länk

https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/P1001234.jpg
https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/P1001237.jpg
https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/P1133622.jpg

Stompabröd

Det här är ett supergott stekpannebröd bakat på bikarbonat. Degen behöver alltså inte jäsa utan det är bara att kavla ut tunnbröd och lägga i stekpannan.

Du behöver för 4 bröd:

  • 5 dl rågsikt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk brödkryddor (fänkål, anis)
  • 0,5 dl honung
  • 1,5 dl filmjölk
  • 0,5 tsk salt


Göra hemma: Blanda mjöl och bikarbonat i en bunke, rör om. Tillsätt brödkryddor och salt. Blanda i honung och filmjölk och knåda. Du vill att degen ska vara torr nog så att den inte kladdar när du knådar den, så tillsätt mjöl tills degen inte fastnar på dig längre.

När du sedan är utomhus blir det enkelt att kavla ut och hantera degen. Förvara degen i en plastpåse eller en burk. När du är utomhus, dela degen i fyra delar. Tryck eller kavla ut bröden, ta med ett skärbräde, det förenklar verkligen när man jobbar med bröd utomhus! Ta även med en kavel om du vill. Värm upp hällen över elden och låt pannan bli varm. Lägg i 1 bröd i taget i pannan och stek ett par minuter på varje sida beroende på hur varmt det är. Ät med smält smör, en skiva ost eller varför inte stekta kantareller?

Ett perfekt mellanmål att smaska på samtidigt som du njuter av tiden ute i skogen.

38-hällen

https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/IMG_6960.jpg
https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/IMG_6975.jpg
https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/IMG_7029.jpg

Kycklingwraps


Du behöver:

  • 1 paket bacon
  • 700 g tärnad eller strimlad kyckling
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • Gult currypulver, Ingefära, Sambal Oelek, Paprikapulver, Honung, Salt, Tortillabröd, Valfria grönsaker till servering - här använde vi paprika, morot, sallad och sockerärtor.


Ett hett tips är att göra en färdig kryddblandning hemma med gult currypulver, ingefära, sambal oelek, paprikapulver, honung och salt och ta med ut i en burk. Samma sak kan du göra med grädde och creme fraiche, häll upp lagom mängd i en burk så slipper du släpa med på onödig mängd. Preppa så mycket som möjligt hemma, du kan även finhacka vitlöken och skära upp baconen och kycklingen innan så går det fort och smidigt att laga när du väl är framme vid elden.

Börja med att värma upp hällen över elden, viktigt att pannan blir lagom varm och inte skållhet. Lägg i bacon och lägg till extra olja och smör vid behov. Fräs på vitlöken och lägg sedan i kycklingen och vänd ofta så att inget bränner. När kycklingen nästan är genomstekt, häll i alla kryddor och fortsätt steka. När kycklingen ser klar ut, häll i grädde och creme fraiche och koka ihop allting i ett par minuter tills det blir en fin, gyllengul röra.

Ställ av hällen och sedan är det bara att servera röran tillsammans med grönsaker i tortillabröden. Toppa med lite vitlökssås eller creme fraiche om så önskas. Njut av tiden ute och av en vällagad måltid!

38-hällen

https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/IMG_7094.jpg
https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/IMG_7138.jpg

Nachotallrik

Ett supergott och enkelt recept som går att variera i all oändlighet. Allt du behöver är nachochips och valfria ingredienser till nachos och aluminiumfolie. I detta fall garnerade vi med smakrik ost, chili, jalapenos och åt chipsen tillsammans med salsa och creme fraiche. Men du kan givetvis steka på lite färs med tacokrydda, addera fler grönsaker, majs, koriander m.m.

Aluminiumfolien skapar en liten “mini-ugn” och gör att osten smälter bättre från ovansidan. Denna rätt går fort att laga och är perfekt att dela med många för ett gott snacks runt elden. Tänk på att inte värma upp stekhällen för mycket, för då bränner det i botten.

38-hällen

https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/hällmark9.jpg
https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/hällmark8.jpg

Enkel Wok

Här kommer ett riktigt smidigt recept på en middag för två, allt du behöver är 8 ingredienser och en stekhäll.
Ingredienser:
Nötkött, paprika, teriyakisås, sesamfrön, jordnötter, vitlök, smör, soja.

Stek på strimlat nötkött i smör, häll i och rosta sesamfrön och jordnötter, sedan lägger du grön och röd paprika. Addera vitlök (mängd efter tycke och smak), teriyakisås och en liten skvätt soja. Nu är det klart! Detta är en väldigt enkel rätt som fungerar att förbereda på plats men även att hacka upp hemma och ta med ut. Bara att steka på och avnjuta i skog och mark.

38-hällen

https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/Hällmark12.jpg
https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/hällmark7.jpg

Varm brie med nötter, honung och bär

Detta är en riktigt enkel och god rätt som du kan dela på tillsammans med en vän. Allt du behöver är en brieost, valfria krossade nötter (i detta fall hade vi hasselnötter och mandel), honung, björnbär och lite flingsalt. Värm upp stekhällen och lägg i lite smör i botten. Skär skåror i brieosten och lägg den i mitten på stekhällen och omringa osten med bär, nötter och ringla på med honung. Låt osten långsamt värmas upp, du bör alltså inte göra stekhällen för varm för då bränns det i botten.

När osten börjar smälta är den redo att ätas. Ta med några kex ut, eller baguette att äta till osten och njut av ett gott tilltugg runt elden. Tillbehören till brieosten kan enkelt bytas ut till andra goda tillbehör efter tycke och smak, exempelvis: fikon, aprikoser, timjan, päronkompott m.m.

Ut och Njut!

38-hällen

https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/hällmark15.jpg
https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/hällmark4.jpg
https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/hällmark6.jpg