• Snabb leverans
  • Fri frakt över 499,-
Test i utemagasinet
Om Hällmark

Test i utemagasinet

VÄLJ RÄTT HÄLL


Kolla in testet som gjordes i Utemagasinet 7/8-22! Text och bilder från testet.


Att laga mat på stekhäll har aldrig varit hetare. Den klassiska muurikkan har fått konkurrens i friluftsbutikerna av både liknande och helt andra hällar - vi har hårdtestat sex olika modeller.

Hällmark Traktörhäll

Yttermått 51 centimeter ø
Benlängd 22 centimeter
Vikt 6,4 kilo
Material Varmvalsat stål, 3 milli­ meter tjockt, med specialbehandlad stekyta. Kromat stål i handtag och ben. Rymd Cirka 10,2 liter
Övrigt Enkel förvaringsväska i textil kan köpas till (från 119 kronor=
Köpinfo hallmarkofsweden.se

Beskrivning
Svenska Hällmark har ett stort utbud av
hällar, pannor och annan utrustning för matlagning över öppen eld eller gasol­brännare. Ett signum är de kromade hand­tagen i fjäderstål, som inspirerats av gamla ved spisar. Traktörhällen skiljer sig från den
klassiska runda/platta stekhällen med sin höga kant på 5 centimeter.

Hantering

Snabb och enkel montering där de tre benen skruvas i gängor. Benen fäster bättre om man ruckar lite på dem medan man skruvar, men det är svårt att få dem att sitta berg­fast. Hällen levereras med oljemättad stek­yta, men bränn gärna in den ett par gånger extra för bästa stekresultat. Rengör med vatten, torka noga och förvara torrt för att undvika rost.


Matlagning
Traktörhällen har nästan platt botten, vilket är optimalt när vi steker raggmunk. Fettet håller sig spritt i pannan och 5–6 munkar plus fläsk kan lagas samtidigt med fin och frasig stek yta. Wokrätter lagar vi enkelt och utan spill till 10–12 personer – även lämplig för grytor och soppor.

Kommentar
För den som vill laga till många – på tomten, vid stugan eller under kortare utflykter. Inte den bästa hällen att bära med sig längre sträckor, men med tanke på rymden (över 10 liter!) får du mycket häll för vikten. Benen svajar något efter montering, men på plats över elden känns traktörhällen trygg och stabil. Handtagen i fjäderstål är skönare att hålla i än de enklare hålhandtagen som flera av de andra hällarna har. Tunna stål hällar svalnar snabbt, och därmed maten – men bra om hällen ska packas i väska.


+ Rymmer mycket. Stor stekyta.  Sköna handtag. Prisvärd. 

-  Otymplig att bära. Lite svajiga ben.

https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/Testiutemagasinet/HM8806_3.png.jpg
https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/Testiutemagasinet/HM8806.png.jpg
https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/Testiutemagasinet/HM8806_4.png.jpg