• Snabb leverans
  • Fri frakt över 699,-
Hur man väljer rätt stekhäll
Tips och Råd

Hur man väljer rätt stekhäll

Vill du kunna laga mat utomhus året runt? Satsa på en stekhäll! Här guidar Hällmark dig till ett lyckat resultat.

 

Drömmer du om att kunna laga mat i trädgården året runt? Då är en häll ett perfekt alternativ. Allt som behövs är tillgång till gasol eller eld – och fördelarna med att laga mat utomhus är många.

 

En häll är praktisk och i princip outslitlig. Men utöver hällens mångsidighet så finns det flera fördelar med att laga mat utomhus. Du behöver inte bry dig om os och rök och kan dra på ordentligt för att få den rätta stekytan för att sedan snabbt sänka gaslågan och tillaga på lägre värme. Matvaror som kan sätta sig lite inomhus som till exempel friterad fisk är utmärkta att laga till utomhus. Vår egen favorit är fisktacos på pankofriterad abborre

 

Att välja stekhäll

Den första, och mest uppenbara fråga du ställs inför när du ska köpa en häll är storleken. Det är självklart en fråga om hur många du vill laga mat till. Som en riktlinje är våra kolar-, jägarpannor och hällar upp till och med 48 centimeter lämpliga för sällskap upp till 4 personer. Stekhäll 58 och Traktörhäll 51 är lämpliga för 4-8 personer. Stekhäll 78 och Traktörhäll 70 hanterar 8-15 personer. Vår största häll, 98 cm, hanterar stora sällskap med fler än 15 personer.

 

https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/Hvordanvelgeriktigstekehelle/hallmark.jpg

Att hitta rätt häll är A och O för ett lyckat resultat. Vill du kunna laga mat till stora sällskap är en större häll att föredra medan en mindre häll räcker för en familj på fyra personer. Men det finns även andra praktiska detaljer att ha i åtanke. Mindre hällar är på grund av det begränsade djupet, mindre lämpliga för rätter som ska puttra längre som till exempel grytor. Stora hällar har den uppenbara fördelen att du kan servera många.


Djupet på hällen gör det enklare att tillaga nudlar, ris och grytor som kräver lite vätska. På en stor häll kan du till och med laga olika saker samtidigt. Storleken ger dig också bättre möjligheter att temperera hällen lite olika beroende på vad som ska tillagas. Att transportera din häll är den uppenbara nackdelen som kommer med högre vikt och storlek.

För den som vill laga mat i skog och mark finns dessutom små hällar med avtagbara ben som är enkla att ta med sig.

https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/Hvordanvelgeriktigstekehelle/hallmark-9-1024x683.jpg
https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/Hvordanvelgeriktigstekehelle/hallmark-3-1024x683.jpg