• Snabb leverans
  • Fri frakt över 499,-
Tvätt och underhåll
Tips och Råd

Tvätt och underhåll

Hällmark of Sweden är känt för att tillverka förstklassiga hällar av gjutjärn. Dessa stekhällar är robusta, hållbara och ger fantastiska matlagningsresultat. Här får du några tips på hur du tvättar, rengör och underhåller hällen så att den håller så länge som möjligt.
  1. Låt hällen svalna: Efter användning är det viktigt att låta hällen svalna helt innan rengöringsprocessen påbörjas. Detta kommer att förhindra termisk chock och skador på gjutjärnet.
  2. Ta bort matrester: Använd en styv borste eller spatel för att försiktigt ta bort eventuella matrester som har fastnat på hällen. Detta kan göras medan grillen fortfarande är varm, men var försiktig så att du inte bränner dig.
  3. Använd varmt vatten: Efter att matrester har tagits bort, skölj hällen noggrant med varmt vatten. Undvik att använda tvål eftersom detta kan ta bort den naturliga non-stick-ytan och påverka smaken på framtida rätter som tillagas på hällen.
  4. Torka noggrant: Efter sköljning, använd en torr trasa eller pappershandduk för att avlägsna överflödig fukt från grillen. Detta är viktigt för att förhindra rostbildning.
  5. Applicera ett tunt lager olja: Efter att grillen har torkat, applicera ett tunt lager vegetabilisk olja eller matolja över hela ytan. Detta kommer att bidra till att bevara gjutjärnets naturliga non-stick egenskaper och förhindra rost. Torka av överflödig olja med en ren trasa.
  6. Förvara på rätt sätt: Förvara hällen på en torr plats med god luftcirkulation. Om det finns ett behov av att stapla flera gjutjärnsföremål, placera en pappershandduk eller trasa mellan varje föremål för att förhindra repor.
  7. Undvik tvål: För att behålla gjutjärnets naturliga non-stick-yta är det viktigt att undvika tvål vid rengöring. Tvål kan ta bort den oljefilm som behövs för att behålla grillens non-stick egenskaper.

Genom att följa dessa enkla rengöringsinstruktioner kan du säkerställa att din Hällmark of Sweden hällar förblir i toppform. Korrekt underhåll hjälper inte bara till att bevara non-stick-egenskaperna, utan förlänger även hällans livslängd. Med regelbunden omsorg och uppmärksamhet kommer du att kunna njuta av perfekt tillagade måltider under lång tid framöver!