• Snabb leverans
  • Fri frakt över 499,-
Matlagning på stekhäll
Tips och Råd

Matlagning på stekhäll

En stekhäll är kanske den mest användbara och mångsidiga matlagningspryl du någonsin kommer att skaffa dig. Det går att laga alla typer av mat på en häll, till och med efterrätten. Det fungerar fint att laga mat i princip var och när som helst på året där det finns gasol eller möjlighet till en eld. En stekhäll är praktisk och i princip outslitlig. Hällmarks hällar har livstidsgaranti.

 

Men det finns även ett par praktiska detaljer du bör överväga.

 

Små hällar är enkla att ta med sig ut i skog och mark. Pannor har ofta vikbara eller löstagbara träskaft för att vara enkla att transportera. Våra hällar har avtagbara ben för att förenkla transporten. Mindre hällar, är på grund av det begränsade djupet, mindre lämpliga för rätter som ska puttra längre som till exempel grytor. Stora hällar har den uppenbara fördelen att du kan servera många. Djupet på hällen gör det enklare att tillaga nudlar, ris och grytor som kräver lite vätska. På en stor häll kan du till och med laga olika saker samtidigt. Storleken ger dig också bättre möjligheter att temperera hällen lite olika beroende på vad som ska tillagas. Att transportera din häll är den uppenbara nackdelen som kommer med högre vikt och storlek.

 

 

Tips

-Se till att din häll är rengjord så att maten inte fastnar. Hetta upp lite vatten direkt i hällen och skrubba rent med stekspade och diskborste, använd inte diskmedel. Behövs en kraftigare rengöring så är en metallsvamp effektiv. Återfetta efter användning.

-Använd matolja, rapsolja eller majsolja som klarar av höga stektemperaturer. Smör eller olivolja, som bränner enklare, kan tillsättas för smakens skull på slutet.

-Använd rejäla verktyg i metall.

-Var försiktig med att tillaga allt för stora mängder på en gång. Då riskerar maten att bli kokt hellre än stekt. Tillaga en lagom mängd och lägg åt sidan för varmhållning.

-Generellt bör värmen vara hög på en häll för att få till en bra stekyta, men det varierar förstås med vilket livsmedel som tillagas. Med våra gasbrännare justeras värmen snabbt och enkelt. Tänk på att maten fortsätter att tillagas även på eftervärmen.

https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/Matlagingpåstekehelle/Att-valja-Hall_web.jpg
https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/Matlagingpåstekehelle/Livstidsgaranti-2_web.jpg
https://www.hallmarkofsweden.se/pub_docs/files/Matlagingpåstekehelle/Livstidsgaranti_web.jpg