Recept med Hällmark
Japansk omelett med vit misomajonnäs
Japansk omelett med vit misomajonnäs a´la @landforss
- Rör ihop ägg med en skvätt japansk soja och vatten
- Se till att stekhällen står jämt och inte är glödande het. Även om det ska vara en snabb rätt att laga är det bättre att hällen inte är för varm så omeletten bränner. Stek i olja.
- Medan omeletten steks - rör ihop vit misopasta med majonnäs, mängden miso beror på hur mycket man gillar det. En rågad tesked brukar vi använda för två.
- Hacka salladslök
- När omeletten har fått en bra stekyta undertill och börjat sätta sig - salta och krydda med svartpeppar och vitlökspulver.
- Dela upp omeletten och ringla över sriracha, klicka ut majonnäsen och strö över salladslöken.
- Vik omeletten på hällen och låt den sätta sig lite mer.
- NJUT!